Huismustil Den Haag

Nabij de Pnielkerk in de wijk Duindorp te Den Haag heeft FaunaConstruct een huismustil en enkele palen met huismus- en vleermkuiskasten geplaatst. De huismustil is ontworpen door FaunaConstruct en eerder toegepast met goedkeuring van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een nieuw, eenvoudig toepasbaar en verantwoord alternatief voor huismus!

De huismustil is opgebouw uit meerdere lagen huismusnestkasten. Voor het project in den Haag zijn de huismuskasten van VivaraPro gebruikt. Bij eerdere projecten zijn de kasten van Vogelbescherming Nederland toegepast. De nestkasten worden op verschillende lagen en tussen schotten aangebracht, territoriumdrift wordt hiermee zoveel als mogelijk voorkomen. Het dak steekt over om de nestlocaties te beschermen tegen neerslag, felle zon en roofvogels. Van onderaf zijn de huismussen eveneens beschermd doordat de onderste plaat die niet passeerbaar is voor katten en marters. Het toegepaste materiaal bestaat uit duurzaam geoogst hout (FSC) en is behandeld met een ecologisch verantwoorde olie.

Lees hier de positieve afwijzing van RVO voor het project in Noordwijk waar de huismussentil  voor het eerst is toegepast (ontheffing sloop Boerenburgerweg 35 Noordwijk).

 

De huismustil kan in diverse varianten worden aangeboden en op vrijwel alle denkbare locaties worden toegepast. Benieuwd wat FaunaConstruct voor u kan betekenen? Informeer vrijblijvend via info@faunaconstruct.nl of bel ons op 085 044 93 06