Vleermuiskasten Vianen

In opdracht van een ecologisch advisbureau heeft FaunaConstruct meer dan 50 vleermuiskasten geplaatst in Vianen. De vleermuiskasten zijn geplaatst ten behoeve van een ontheffingsaanvraag Wet natuurbescherming. Als gevolg van een renovatie in het kader van de energietransitie gaan enkele paarverblijfplaatsen van gewone dwergvleermuis verloren. De vleermuiskasten bieden tijdelijke paarverblijfplaatsen voor de gewone dwergvleermuis en verblijfplaatsen voor andere gebouwbewonende vleermuizen.

De kasten zijn door FaunaConstruct gemaakt en betreffen een doorontwikkeling van de Boshamerkast. De kasten bestaan uit 18mm FSC betonplex en garantie multiplex. Deze samenstelling zorgt voor een duurzame kast waarbij er zich geen condens ophoopt in de kast. De vleermuiskast is voorzien van stevige schanieren en sluiting.

FaunaCosntruct maakt standaard vleermuiskasten en maatwerk vleermuiskasten. Tevens kunnen wij de vleermuiskasten voor u plaatsen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@faunaconstruct.nl of 085 044 9306.